La líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha assegurat que “Barcelona no és una ciutat amb una contaminació exagerada” perquè “mai no s’ha hagut d’activar el pla anticontaminació”. Just el dia que l’Ajuntament declara l’emergència climàtica a Barcelona, Guilarte ha afegit que les condicions geogràfiques de la ciutat, amb el mar la costat, “ajuda que les emissions no es concentrin”.

La dirigent de Cs ho ha afirmat mentre valorava els primers dies de funcionament de la zona de baixes emissions. Guilarte ha dit que Barcelona té un parc automobilístic “raonablement modern” i que caldrà esperar fins a l’abril per veure l’impacte de la ZBE. Tot i això, creu que les primeres dades de reducció de trànsit apunten que la mesura és “més propagandística que no eficàcia real”. “Cal avançar cap a la sostenibilitat, però amb sentit comú”, ha afirmat.

“Que Colau baixi del Pont Aeri”

Luz Guilarte ha recordat que Ciutadans dona suport a la declaració d’emergència climàtica perquè “no és un tema de partit”. Tot i això, ha criticat “la política de titulars” d’Ada Colau. “El que hauria de fer és baixar del Pont Aeri i aterrar a la realitat de Barcelona”, ha sentenciat la líder de Ciutadans en relació amb la proposta d’eliminar vols en trajectes curts. “Si l’única mesura estrella que té és agafar l’AVE, això ha ho fem nosaltres”, ha afegit.

Campanya contra “l’impostàs”

Ciutadans ha iniciat una campanya informativa contra la pujada de taxes i impostos que el Ple va aprovar al desembre. “Stop impostàs” és l’eslògan dels fulletons i vídeos que ha ideat el partit taronja, que assegura que cada llar haurà de pagar 200 € més de mitjana l’any respecte al 2019. “És un atracament a la butxaca dels barcelonins“, ha afirmat Guilarte, que ha alertat de més augments aquest 2020.