Junts per Catalunya vol que Barcelona dediqui un espai de la ciutat a Muriel Casals, economista, professora i activista que va morir el 2016. La formació farà un prec al govern municipal en el ple d’aquest divendres perquè s’elevi la petició a la Ponència del Nomenclàtor. La portaveu de JxC, Elsa Artadi, ha proposat com a espai els Jardins de la Reina Victòria, a la Gran Via.

“És més que merescut que tingui un reconeixement de la ciutat”, ha expressat Artadi, que ha recordat que l’Ajuntament ja li va lliurar la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum el 2017. Per això, ha afegit, no cal esperar cinc anys des de la seva mort per dedicar-li un carrer. La portaveu de JxC ha remarcat que el nomenclàtor de la ciutat té pocs noms de dona.

jardins Reina Victòria

Els Jardins de la Reina Victòria estan a la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya. Artadi ha justificat la tria d’aquest espai per la proximitat amb la seu d’Òmnium Cultural, entitat de la qual Muriel Casals va ser-ne presidenta. “És un bon espai per recordar-la i que el seu somriure segueixi present”, ha afirmat.