Després de dues hores de reunió, els portaveus de la Tancada per Drets l’han qualificada de “positiva” perquè Torra ha escoltat les seves peticions i s’ha obert la porta a crear una comissió de seguiment per tractar les reivindicacions dels migrants i refugiats. No obstant això, asseguren que volen “veure resultats”.

A principis de maig, els protagonistes de la protesta ja es van reunir amb representants de la Generalitat i abans ho van fer amb tècnics municipals de l’Ajuntament. A tots ells, els van traslladar un plec de peticions amb 11 punts que consideren necessaris per acabar amb el que anomenen racisme institucional.

Durant els 42 dies que porten tancats a l’antiga Escola Massana han protagonitzat diverses manifestacions per fer-se sentir. Saben que la legislació d’estrangeria depèn del Govern espanyol i, per tant, és Madrid el que té el poder per dur a terme gran part dels canvis que exigeixen. Tot i això, culpen tant la Generalitat com l’Ajuntament d’aplicar la llei vigent contra els immigrants i demanen a totes dues institucions que pressionin l’executiu espanyol perquè accedeixi a una reunió.