El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat l’antiga Escola Massana aquest dissabte a la tarda, on des de fa un mes i mig hi ha tancat un grup de persones per exigir que es respectin els drets dels immigrants i se’ls facilitin els tràmits burocràtics per obtenir els papers. Torra s’ha reunit amb ells per escoltar les seves peticions. A la trobada, hi ha assistit el diputat d’ERC Rubén Wagensberg també fundador de la plataforma a favor dels refugiats Casa Nostra Casa Vostra.

Després de dues hores de reunió, els portaveus de la Tancada per Drets l’han qualificada de “positiva” perquè Torra ha escoltat les seves peticions i s’ha obert la porta a crear una comissió de seguiment per tractar les reivindicacions dels migrants i refugiats. No obstant això, asseguren que volen “veure resultats”.

A principis de maig, els protagonistes de la protesta ja es van reunir amb representants de la Generalitat i abans ho van fer amb tècnics municipals de l’Ajuntament. A tots ells, els van traslladar un plec de peticions amb 11 punts que consideren necessaris per acabar amb el que anomenen racisme institucional.

Durant els 42 dies que porten tancats a l’antiga Escola Massana han protagonitzat diverses manifestacions per fer-se sentir. Saben que la legislació d’estrangeria depèn del Govern espanyol i, per tant, és Madrid el que té el poder per dur a terme gran part dels canvis que exigeixen. Tot i això, culpen tant la Generalitat com l’Ajuntament d’aplicar la llei vigent contra els immigrants i demanen a totes dues institucions que pressionin l’executiu espanyol perquè accedeixi a una reunió.