Les plataformes Tanquem els CIE i El Racisme ens Tanca denuncien que el Ministeri de l’Interior deportarà de forma imminent al Marroc un intern del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca que té una sol·licitud d’asil per LGTBI pendent de resoldre a l’Audiència Nacional. Alerten que el seu país d’origen té risc a ser perseguit penalment per la seva orientació sexual. Fonts de la Policia Nacional però, asseguren que la sol·licitud està totalment resolta i que s’ha procedit a la deportació en compliment d’una ordre judicial.

Per denunciar el cas, membres de la plataforma Tanquem els CIE i El Racisme ens Tanca s’han concentrat a les portes del CIE. La defensa de l’intern argumenta que després que el Govern espanyol va denegar-li la sol·licitud d’asil per LGTBI, va presentar un recurs a l’Audiència Nacional. Un tràmit que, segons l’actual advocat de la defensa, Andrés García Berrio, a hores d’ara continua en marxa i no s’ha resolt. Per això, asseguren que el Ministeri de l’Interior no pot deportar-lo fins que no s’hagi esgotat del tot la via judicial per aconseguir l’asil. En aquest sentit, Berrio ha demanat mesures cautelaríssimes a l’Audiència Nacional perquè aturi la deportació, prevista de forma imminent.

Ara bé, segons fonts de la Policia Nacional, la versió és una altra. A la direcció del Centre d’Internament d’Estrangers no li consta que l’intern hagi presentat cap recurs contra la denegació. Per això, argumenten que s’ha procedit a l’expulsió del país per situació irregular, tal com va acordar el Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona abans que l’intern sol·licités l’asil polític.

La deportació està prevista per a aquest dijous o divendres, tot just quan falten tres dies perquè es compleixi el termini màxim d’internament al centre que és de 60 dies. Tanquem els CIE i El Racisme ens Tanca denuncien que la deportació d’aquest noi al Marroc el deixa en una situació molt greu perquè l’homosexualitat està perseguida amb penes de presó. Aquesta tarda, una quarentena de persones s’han concentrat davant de la subdelegació del Govern per denunciar el que consideren una injustícia i no descarten fer noves mobilitzacions.