En l’entrevista, realitzada abans de l’anunci del pacte de PP, PSOE i Ciutadans per mantenir el 155, Torra defensa la restitució dels consellers empresonats o fora del país. “Era essencial per afrontar nova etapa”, assegura Torra. Preguntat sobre com prendran possessió aquests quatre exconsellers, Torra ha apuntat: “Ara veurem com reacciona l’Estat. Els advocats dels consellers a la presó han demanat que puguin sortir per assistir a l’acte de presa de possessió del càrrec. Hauria de ser del tot compatible”, ha opinat. En el cas de Puig i Comín afirma que saben com resoldre aquest tema. Malgrat tot, Torra descarta anar a Bèlgica o la presó per fer que prenguin possessió, ja que entén que la seva autoritat se cenyeix a dins de la jurisdicció catalana.

En l’entrevista, Torra també ha insistit amb el diàleg amb l’Estat sense condicions. Ha obert la porta a dialogar també amb Pedro Sánchez i s’ha mostrat convençut que Mariano Rajoy el rebrà.

Preguntat per la relació que mantindrà amb Carles Puigdemont ha assegurat que mantindran contacte constant via videoconferències, i ha explicat que faran reunions d’una periodicitat quinzenal, aproximadament. Malgrat tot, ha assegurat que el govern treballarà de forma autònoma però coordinada amb Puigdemont, que considera el president legítim.

“No tenir un alcalde independentista a Barcelona ha estat una debilitat”

El president ha defensat que un dels pròxims reptes que afrontarà Catalunya seran les municipals. Torra afirma que “no tenir un alcalde independentista a Barcelona ha estat una debilitat del procés” i per això aposta per una candidatura unitària de cara a les pròximes eleccions municipals. En l’entrevista també defensa la restitució dels consellers empresonats o fora del país i assegura que veu inimaginable que el Govern espanyol no aixequi el 155.

“Amb un alcalde de Barcelona i un president de la Generalitat compartint projecte, jo no sé què hauria passat” assegura Quim Torra. Preguntat per les pròximes eleccions municipals, assegura que Barcelona és un lloc clau perquè les candidatures republicanes d’unitat hi tinguin un pes important.