Catalá ha fet aquestes declaracions després d’inaugurar un congrés al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i poc abans de l’acte de presa de possessió de Quim Torra.  El ministre ha tret importància al fet que cap representant del Govern espanyol hagi assistit a l’acte i ha dit que l’important és que el Parlament finalment hagi pogut elegir un president que pugui treure Catalunya de “mesos d’una situació irregular”. Per això, ha remarcat l’oferta de Mariano Rajoy per mantenir un diàleg “dins la llei, la Constitució i l’Estatut”.

Rivera vol estendre l’aplicació del 155

Paral·lelament, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha reunit aquest dijous al matí amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a La Moncloa. El president del partit taronja li ha demanat estendre l’aplicació del 155 i aplicar-lo a les finances catalanes, a tutelar la cúpula dels Mossos d’Esquadra i també als mitjans públics catalans, cosa que Rajoy ja ha rebutjat.

Per Rivera, els discursos de Quim Torra demostren la necessitat de mantenir l’aplicació d’aquest article de la Constitució espanyola i ha dit al president del Govern espanyol que si actua, tindrà el suport del seu partit.