L’oposició també critica els nomenaments de Torra

Des de l’oposició, els partits han criticat el nou govern per dos motius. Els partits unionistes asseguren que Turull, Rull, Comín i Puig no poden ser consellers, ja que no poden assumir les seves responsabilitats des de Brussel·les o la presó. L’altra crítica repetida és la poca presència femenina. Al nou govern només hi ha tres conselleres, i la resta, 11 consellers, són homes. Els comuns i cupaires també s’han sumat aquesta crítica.

La líder de l’oposició i presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha mostrat el seu rebuig cap als nomenats que ha anunciat aquest dissabte el president, Quim Torra. “No volen governar, sinó desafiar a la majoria de catalans i a la legalitat democràtica”, ha assegurat a través d’un tuit. Arrimadas afirma que el nou govern està ple de despropòsits, i en destaca la presència de “dos presos i dos fugitius que van donar un cop contra la democràcia”. “Així no es pot aixecar el 155” ha sentenciat la líder de Ciutadans. Una idea que també ha compartit Albert Rivera a través de les xarxes socials, en què ha reclamat a Rajoy que rectifiqui ja.

Miquel Iceta, líder del PSC, també ha criticat la presència de Turull, Rull, Comín i Puig, ja que assegura que no es podran dedicar plenament a les seves funcions. Assegura que és un error i rebutja la poca paritat que hi ha en la formació del govern. “Les primeres decisions de Quim Torra no són gens esperançadores” sentencia el líder socialista.

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, també ha criticat la presència dels consellers empresonats i fora del país. Assegura que és un missatge clar que demostra la voluntat de Quim Torra de  “seguir instal·lats en la bronca, la confrontació i el xoc institucional”. En aquest context, Albiol s’ha mostrat convençut que el Govern espanyol sabrà donar la resposta adequada a aquest “desafiament i provocació”.

Des de Catalunya en Comú, Xavier Domènech ha rebutjat la poca presència femenina del govern format per Quim Torra. “Per Junts per Catalunya i ERC el 8 de març no han existit” ha assegurat el líder dels comuns.

Qui també ha criticat la falta de paritat ha estat la CUP. Dins del partit han sortit diverses veus crítiques amb la decisió, entre elles la de la diputada Natàlia Sànchez, que s’ha fet ressò de les paraules de Carles Puigdemont, denunciant la poca presència femenina que hi haurà en el govern de la Generalitat.