La Moncloa va emetre un comunicat dissabte en què anunciava que estudiaria la viabilitat dels nomenaments decidits pel president català, Quim Torra. Sobretot critica que entre els nomenats hi hagi quatre persones que són a la presó o a Brussel·les.  En concret, el govern espanyol ha enviat una carta al secretari de la Generalitat en què anuncia que només publicarà el decret que especifica l’estructura del govern català, però no el que concreta els nomenaments dels consellers, per les circumstàncies de Rull, Turull, Puig i Comín.

Carta Moncloa nomenaments

 

També n’ha parlat al respecte el líder del PP Català, Xavier García Albiol, que ha advertit el president Quim Torra que si continua fent propostes “infumables i no admissibles, que són una provocació”, continuaran aplicant l’article 155. El líder dels populars a Catalunya també ha assegurat que la publicació dels consellers al DOGC no serà immediata. “La gent d’aquest país ha de saber que el Govern d’Espanya no permetrà que aquest senyor segueixi produint conflicte social i polític per encàrrec del seu mentor“, ha sentenciat.

PSOE i Ciutadans donen suport al Govern espanyol davant la proposta de Torra

En una entrevista al diari ‘La Razón’, Pedro Sánchez ho confirmava : el PSOE donarà suport al Govern espanyol per continuar mantenint el 155. La Secretaria d’Igualtat del partit, Carmen Calvo, ha assegurat en un videocomunicat que la proposta de govern de Quim Torra és una greu provocació. A més, assenyala que el govern de Torra difícilment és viable jurídicament i per això confirma el suport socialista al 155. “Seguirem defensant la Constitució i donant suport al Govern espanyol” ha sentenciat Carmen Calvo, que ha titllat Torra de  xenòfob, ultranacionalista i antidemòcrata.

Des de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que “els seus adversaris són els qui volen destruir Espanya” i crear una línia divisòria. “Alguns polítics irresponsables l’únic que volen en realitat és que els nostres familiars siguin estrangers en el nostre propi país” ha afirmat Rivera durant el seu discurs de presentació de la plataforma ‘España Ciudadana’. En un to optimista, Rivera ha afirmat que aquells que han volgut trencar el país només han aconseguit unir-lo encara més i ha dit que el cal ara és mirar endavant.