Puigdemont ha estat detingut a les 11.19 hores a Schuby, prop de l’autopista A7 després de travessar la frontera de Dinamarca. Segons ha confirmat el seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, Puigdemont anava camí a Bèlgica des de Finlàndia. Al mateix advocat ha explicat que “la seva defensa jurídica ja està activada”. En un primer moment, Cuevillas ha fet aquests tuits per confirmat que havia estat retingut.

Segons la revista ‘Focus’ els serveis secrets espanyols seguien la pista de Carles Puigdemont des de Finlàndia i han alertat les autoritats alemanyes per interceptar-lo només travessar la frontera. Després de passar per comissaria, segons els mitjans alemanys Carles Puigdemont ja ha estat traslladat al centre penitenciari de Neumünster, al nord d’Alemanya.

Puigdemont a presó Neumünster

El Govern espanyol ha comunicat que ja ha rebut la confirmació oficial per part de la policia alemanya de la detenció de Puigdemont. La fiscalia es troba “realitzant intenses gestions amb la fiscalia d’Alemanya i Eurojust per posar a disposició tota la documentació i material que es necessiti per fer efectiva l’euroordre”.

Serà la Fiscalia general de l’estat federat de Schleswig-Holstein, nord d’Alemanya, la que estudiarà l’euroordre contra Carles Puigdemont, segons ha informat un portaveu del ministeri de Justícia alemany.

Puigdemont ja havia marxat de Finlàndia cap a Brussel·les aquest divendres, segons havien confirmat el seu advocat i el diputat finlandès que el va convidar al país per explicar la situació actual que s’està vivint a Catalunya. L’ordre europea de detenció va ser activada divendres pel jutge Llarena, la va dictar contra Puigdemont i els altres consellers destituïts pel 155, que inicialment, van traslladar-se a Brussel·les i no van acudir a declarar a Madrid. També hi va afegir Marta Rovira, que també ha marxat del país.