Un dels primers ha estat el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, que aquest dissabte s’havia de sotmetre a una segona volta per intentar ser investit. Turull ha assegurat que ha estat empresonat “per haver estat lleial al mandat dels que em van escollir com a representant del poble de Catalunya”. El candidat a la presidència assegura: “Estic bé perquè estic convençut del que he fet, que ni és delicte ni he fet mal a ningú”.


Qui també s’ha pronunciat és Josep Rull, que també tornarà a entrar a presó. Demana que “el preu del nostre compromís serveixi per multiplicar el compromís de tots”.

Dolors Bassa i Carme Forcadell, que es dirigiran a Alcalá-Meco, han agraït el suport rebut. Bassa ha dit que “em defensaré, no som delinqüents”.

Suport des de Bèlgica

Des de Bèlgica ha rebut la notícia el diputat de JxC Carles Puigdemont, que contrasta la petició de respecte dels drets polítics de Jordi Sànchez per part de l’ONU amb la decisió del jutge Llarena. També des de Brussel·les, la republicana Meritxell Serret ha fet palesa la seva tristesa per “tanta injustícia”.