Les manifestacions convocades per ANC i els CDR com a mostra de rebuig per l’empresonament de Turull, Rull, Forcadell, Bassa i Romeva s’ha iniciat en punts diferents de la ciutat però han avançat cap a la Delegació del Govern espanyol, una destinació que els Mossos d’Esquadra han volgut protegir amb un cordó policial que ha frenat les dues marxes a l’altura dels carrers de València i Provença, respectivament. Ha estat en aquest moment quan ha esclatat la tensió entre policia i manifestants en alguns punts de la protesta, quan grups de concentrats han provat de saltar-se el cordó policial. Els Mossos, després dels advertiments per megafonia, han carregat contra les primeres línies de la protesta fent ús de les porres. Això ha encès encara més la manifestació i s’han sentit càntics contra la policia catalana.

Durant els enfrontaments els escopeters dels Mossos han disparat salves. Alguns manifestants han interpretat que eren bales de goma, que des del 2014 són il·legals. Fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat a betevé que no es tracta de bales de goma, però no han especificat quin tipus d’armes fan servir.

El SEM ha comptabilitzat 35 ferits, gairebé tots lleus, però dos d’ells en situació tècnica de “menys greus”. 15 dels quals van requerir ser traslladats. Entre ells, un manifestant ha perdut parcialment la visió d’un ull després de les càrregues policials.