Sis cadires a primera fila amb un llaç groc evidenciaven que no era una trobada de partit ordinària. Enmig dels empresonaments recents, el PDeCAT ha reunit aquest dissabte el seu Consell Nacional i una de les conclusions a les quals han arribat és que cal formar govern al més aviat possible.

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha dit que  els sobiranistes s’han d’exigir aconseguir un govern per posar fi a l’aplicació de l’article 155 i recuperar les institucions catalanes. Pascal ha defensat que és la manera de no estar indefensos i vulnerables davant d’una “situació complicada com la que tenim”.

Durant la seva intervenció, Pascal ha centrat bona part del discurs a donar suport a Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i la resta de polítics independentistes empresonats de nou per decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. De fet, a l’inici del Consell Nacional els assistents s’han aixecat de les cadires i han cridat “llibertat” per a tots ells i els que són fora del país amb una ordre de detenció internacional al darrere.

De la seva banda, la presidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha fet una crida a la unitat interna de partit i externa per tirar endavant malgrat el context polític i judicial.