Kärnä ha explicat que va dinar divendres amb Puigdemont i que va parlar amb ell sobre la possibilitat que Espanya dictés una nova euroordre. Segons, el diputat finlandès, Puigdemont li va explicar que els seus advocats li havien ofert dues opcions: podia entregar-se a les autoritats de Finlàndia o bé tornar a Brussel·les, on actualment viu.

A més, en el comunicat afirma que Puigdemont li va dir que cooperaria plenament amb les autoritats belgues.

Posteriorment, l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas ha confirmat que Puigdemont ja no està a Finlàndia i afirma que el seu defensat es posarà a disposició de la justícia belga, on té fixada la seva residència actualment.

Segons el seu programa, Puigdemont havia d’agafar un vol aquest dissabte a la tarda, però finalment no ho ha fet. Ara s’ha entès el motiu. Ja feia hores que Puigdemont hauria marxat fora de Finlàndia.

Finlàndia ja havia rebut l’euroordre

La policia finlandesa ha rebut l’euroordre de detenció de Puigdemont aquest dissabte al matí. A través d’un comunicat, la policia ha anunciat que ja ha traslladat l’ordre a la fiscalia i ha començat a recopilar informació addicional. En un comunicat, però, la policia ha admès que les autoritats desconeixen on és el líder de Junts per Catalunya.
L’Oficina Nacional d’Investigació de Finlàndia ha subratllat que, “si es localitza aquesta persona”, s’iniciarà el procés normal de l’euroordre.  Anteriorment des d’aquest departament s’havia informat que faltaven algunes dades per completar la documentació relativa a la sol·licitud de detenció i entrega de Puigdemont.