Carles Puigdemont

(ACN / Redacció) L’expresident Carles Puigdemont ha avisat aquest dimecres a través d’un tuit que “calen fets comprovables abans de comprometre cap vot“. Queden 24 hores per a la constitució del Congrés dels Diputats, que tindrà lloc aquest dijous, dia 17, a les 10 h, i la configuració de la nova Mesa continua enlaire.

Reunió “in extremis”

Junts per Catalunya ha convocat una executiva telemàtica dues hores abans de la votació al Congrés. L’aritmètica del 23-J ha fet que els seus 7 diputats siguin transcendentals per fer decantar la balança, amb els blocs progressista i conservador empatats a vots. Puigdemont també ha assegurat que els punts principals de la seva posició no han canviat, “per més pressions i corredisses de darrera hora que hi hagi, i algun insult que se’ls descontrola”.

Votació de la presidència del Congrés

El PSOE ha proposat l’expresidenta balear Francina Armengol com a candidata per presidir el Congrés dels Diputats, amb bona relació amb nacionalistes i independentistes, per intentar atraure aquestes formacions. En aquest context, Puigdemont ha advertit que no tenen “cap confiança en els partits polítics espanyols” i ha deixat clar que “no va de tenir un càrrec” dins la Mesa ni de votar una investidura.