(ACN/Redacció) La Junta Electoral Central (JEC) ha conclòs que la Universitat de Barcelona (UB) va vulnerar el principi de neutralitat institucional cedint el Paranimf per fer-hi un acte d’exrectors d’universitats públiques el 13 de juliol. En l’acte, 26 antics dirigents van demanar mitjançant la lectura d’un manifest votar partits “que defensen el respecte i els drets de les persones” el 23-J.

L’àrbitre electoral considera que amb la cessió gratuïta de l’espai que va fer la UB va trencar “la prohibició de finançar directa o indirectament qualsevol acte que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

Vulneració de l’article 50.2 de la LOREG

Això implica una vulneració de l’article 50.2 de la llei electoral (LOREG) sobre el principi de neutralitat institucional, diu un acord de la JEC fet públic aquest divendres després que l’òrgan es reunís ahir, dijous. 

Segons la JEC, la Junta Electoral Provincial hauria d’haver estimat el recurs dels recurrents i ordenar a la UB “que no permetés la celebració en els seus locals d’actes orientats a captar el vot o a influir-hi”.