Volen seguir sent una escola petita i familiar tal com ho han estat des de 1931. Els alumnes de l'Escola Ignasi Iglésias comparteixen espais des de P3 fins a sisè de primària però aviat hauran de fer torns de menjador i de pati. A causa de l'elevada demanda de places escolars al districte, l'Ajuntament i el Consorci d'Educació han acordat ampliar l'Escola Ignasi Iglésias a dues línies estructurals a partir del curs vinent. ALEXANDRE GONZÁLEZ, president de l'AMPA de l'Escola Ignasi Iglésias "No és una solució definitiva als problemes que poden haver-hi en un futur al barri de Sant Andreu en quant a les places escolars i nosaltres volem participar del debat que se'ns nega." De moment, l'Escola Ignasi Iglésias oferirà 50 places de P3 el curs 2016-2017, el doble que fins ara. I per encabir el creixement progressiu d'alumnes, el Consorci d'Educació ja ha anunciat que reformarà i adequarà els espais del centre. Tampoc no descarta instal·lar-hi mòduls puntuals mentre durin les obres d'ampliació de l'escola, una opció que no agrada a les famílies. CARLES GARCÍA "El que ens posaran serà un barracó dins de l'escola carregant-se el gimnàs i carregant-se la pista de bàsquet i creiem que no és una solució definitiva, sinó un nyap que haurem de pagar nosaltres." Les famílies del centre estan en contra de l'ampliació i així ho han fet saber aquesta tarda a la regidora de Sant Andreu en una reunió. En menys d'una setmana han aconseguit gairebé 1.500 signatures de suport a través de les xarxes socials.

De manera consensuada amb el districte de Sant Andreu, el Consorci d’Educació ha aprovat la incorporació d’una segona línia estructural a l’Escola Ignasi Iglésias el proper curs, 2016-2017. Això significa que el centre, per primera vegada des de la inauguració el 1931, oferirà dos grups de P3.

Segons l’AMPA de l’escola, es van assabentar d’aquesta ampliació a principis de febrer i no han dubtat a mostrar-hi la disconformitat. El president de l’AMPA de l’Escola Ignasi Iglésias, Alexandre González, diu que no es poden quedar de braços plegats i volen que els escoltin. Creuen que l’ampliació és un pegat del problema de manca de places escolars que hi ha al districte.

Els 25 estudiants que s’incorporaran el curs vinent s’encabiran a les instal·lacions actuals, però s’ha previst la reforma i l’adequació dels espais a mesura que creixi el nombre d’escolars al centre. El Consorci d’Educació no descarta, a més, la ubicació de mòduls provisionals durant un temps per fer compatible el creixement de la segona línia i el desenvolupament de les obres. L’AMPA de l’Escola Ignasi Iglésias denuncia que això massificarà les instal·lacions, limitarà l’espai dels nens, i obligarà a fer torns per usar instal·lacions com els patis i el menjador. A més, afectarà la interacció actual entre estudiants de diferents cursos que permet l’escola d’una sola línia, i el centre deixarà de tenir el tarannà proper i familiar que el caracteritza.

Els pares i mares asseguren que ningú no els ha donat opció a participar en aquesta proposta i estan recollint signatures. En una setmana tenen el suport de gairebé 1.500 persones.