Els alumnes de primer de l'Escola Lavínia visiten la merceria Fent Punt, del seu barri, les Corts. Només entrar, alguns ja volen demostrar que saben cosir bastant bé. A la pràctica, però, comencen els problemes. PAU BROMBE, alumne de l’Escola Lavínia “Pensava que seria més fàcil i veig que no. Estava fent un punt de llibre i se m'ha tret.” MARTINA VILLANUEVA, alumna de l’Escola Lavínia “Estem cosint i ho trobo molt difícil.” MONTSERRAT CORBELLA, propietària de Fent Punt “Estan superinteressats, alguns han vingut amb les seves àvies i amb les seves mares o pares. És molt important que els nens i nenes coneguin el que és el comerç de barri, del seu voltant, que coneguin què és una merceria, una ferreteria.” Aquesta activitat forma part del programa Comerç a les Escoles que fa deu anys que es fa i que vol promoure el consum responsable. En l'edició d'aquest any, però, s'han introduït nous tipus d'establiments com coopeatives, projectes socials i antics oficis, com el que es fa en aquesta merceria. ENCARNA PALMA, direcció de comerç “Pot despertar futures vocacions professionals i veuen que els antics oficis formem part d'aquest arrelament a la ciutat i aquest teixit comercial que és molt important que continuï.” No se sap si s'hi acabaran dedicant, de moment, però, marxen a casa amb un punt de llibre fet per ells mateixos.

En l’edició d’aquest any s’han ampliat els tipus de comerços a cooperatives, projectes socials i antics oficis, com el de mercer. D’aquesta manera es vol que els nens aprenguin dels projectes que fan de la ciutat un lloc més just i solidari i que aprenguin els oficis antics, en molts casos en risc de desaparèixer.

Durant aquesta nova edició es faran 299 visites guiades. Hi participaran 50 establiments i 6.400 alumnes de 73 escoles. A banda de les visites, el programa inclou el Premi Punt de Llibre Comerç i les Escoles, que reconeixerà els 12 millors dibuixos sobre el comerç de proximitat. Les imatges seleccionades es convertiran en punts de llibre que es distribuiran per tota la ciutat la Diada de Sant Jordi.