Els nens de la cituat prendran per un dia les instal·lacions de BTV. Estaran al darrere de les càmeres i també al davant. Seran els encarregats, per exemple, d'informar-nos, o de fer les entrevistes del dia. A més del president del Barça, els nens tindran l'oportunitat de fer preguntes en directe al president de la Generalitat. ho faran a les 10 del matí al 'BTV +', que també es podrà seguir a Barcelona FM. SERGI VICENTE director de BTV "L'interessant és el canvi de punt de vista..." L'experiencia serà també l'oportunitat de veure alguns nens prometedors. Durant tot el dia es podran veure versions de programes com el 'Catacrack', el 'Selfiematon', 'La porteria', l''Àrtic' o el 'Feel', en què actuarà la banda de l'escola Concepció formada per 25 nens.

La primera edició del ‘Versió BTV’, dedicada a les escoles, rejoveneix de dalt a baix la graella televisiva d’aquest divendres. Els nens en són els protagonistes des de les 8 h. Per exemple, els espectadors poden seguir el camí cap a l’escola d’en Guillem en un Slow TV a partir de les 8.45 h. A continuació, la Jazz Band de l’Escola Concepció actuarà al plató de BTV, dins del programa ‘Feel’. I els alumnes de l’escola Nou Patufet de Gràcia són els encarregats de fer les preguntes del ‘BTV+’ que haurà de respondre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Unes preguntes que han estat treballant durant un mes a les aules i que segons la coordinadora del projecte, Gabriela Grífol, “no sabem per on aniran, però ja ens podem imaginar que en l’univers infantil s’atreveixen a preguntar coses que els adults no ens atreviríem”.

A les 14 h, s’emet en directe el ‘BTV notícies migdia’, que hauran elaborat i produït una quinzena d’alumnes d’entre vuit i 14 anys. Així doncs, es veurà el resultat de la feina que hauran fet conjuntament amb els redactors de la casa. Excepcionalment, ‘La porteria’ s’emet en horari infantil (19.15 h) i sis jugadors de l’equip de futbol sala de l’Associació Esportiva les Corts – Ubae entrevistaran el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. A les 19.40 h, Hypatia Peteriz, alumna del Col·legi Claret, seurà al sofà de l”Àrtic’ amb l’escriptor Jordi Sierra i Fabra.

L”Entrevista amb l’alcaldessa’, el programa que BTV emet dos cops a l’any, tindrà també una versió juvenil en què membres de les entitats del Consell de la Joventut de Barcelona traslladaran les seves preguntes a Ada Colau.