El líder del PSC a l’Ajuntament i també secretari de política municipal del partit, Jaume Collboni, ha encapçalat una trobada amb alcaldes i regidors socialistes sobre habitatge. Reclamen a la Generalitat que faci un cens de pisos buits i ocupats, i que delegui als municipis les competències per cobrar l’impost als habitatges buits.

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha explicat que el paquet de mesures que proposen també inclou reclamar als grans tenidors “que regularitzin els casos de persones ocupants en risc de vulnerabilitat” a través d’un contracte de lloguer social. En aquest sentit, Collboni ha assegurat que es tracta d’una fórmula que permetrà “combatre la pujada dramàtica dels preus dels lloguers”.

El pla integral que proposa el PSC per afrontar les ocupacions de pisos també preveu “enfortir els mecanismes d’intervenció dels cossos policials” en els casos d’ocupacions “generadores de conflicte, delictives o mafioses”. Justament aquest dimecres, Collboni ja havia presentat altres mesures per resoldre la crisi de l’habitatge, com mobilitzar 82 solars municipals per fer-hi pisos públics.