El president del grup municipal popular, Alberto Fernández Díaz, ha demanat aquest dilluns que els dispositius policials contra l’incivisme i la delinqüència no siguin esporàdics i s’ampliïn més enllà de la Barceloneta, on aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van detenir 38 persones per furts, robatoris amb violència i delictes contra la salut pública.

A través d’un comunicat, el líder del PP barceloní ha aplaudit l’actuació conjunta dels cossos de seguretat, però afirma que els “38 detingut són pocs perquè a Barcelona els delinqüents i incívics es compten en centenars”. Per aquest motiu, reclama al govern municipal que “les batudes no poder ser només una flor d’un dia” i exigeix que es faci aquest dispositiu durant 100 dies consecutius, per tal de garantir “la seguretat, la convivència i el civisme a Barcelona”. Proposa, també, que es facin més enllà de la Barceloneta, als barris més conflictius de la ciutat. “Aposto per una Barcelona de llei i ordenances per deixar enrere la ciutat en la qual el delicte i l’incivisme és capital”, ha ressaltat el dirigent popular.

Retirada de la pancarta a Gràcia

En la mateixa nota de premsa, Aberto Fernández ha exigit a Colau la retirada immediata de la pancarta a favor de la llibertat dels polítics empresonats que hi ha penjada a l’Ajuntament de Gràcia i reclama que no es polititzi amb les festes.

Al seu entendre, el govern municipal “hauria de complir amb el dret de neutralitat política i ideològica de les institucions públiques” i treure la pancarta, ja que entén que aquesta només agreuja la politització de les festes de Gràcia. El líder popular ha recordat que “la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya determina que no es pot privatitzar a favor dels independentistes en espais públics”.