La Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han detingut 38 persones en un dispositiu conjunt, la matinada de dissabte a diumenge, a la zona d’oci nocturn del Front Marítim continu al barri de la Barceloneta.

L’operatiu s’ha dut a terme entre les 00.30 h i les 8 h a la zona de discoteques propera a l’Hotel Arts, i ha comptat amb agents uniformats i de paisà de diferents unitats. En total, s’han detingut 38 persones (23 per furts, 10 per robatoris amb violència, 4 per delictes contra la salut pública i un altre per tenir un requeriment judicial). A més, 10 persones més han estat denunciades per un delicte lleu de furt.

L’objectiu de l’operació era prevenir possibles delictes contra el patrimoni i contra la salut pública, i la detenció “in fraganti” dels seus autors. Segons la Guàrdia Urbana, aquesta zona del Front Marítim ja té una vigilància reforçada de manera habitual, però amb aquest operatiu conjunt amb els Mossos es vol “enviar un missatge els infractors que circulen per la zona”.

Els treballadors demanen més seguretat

Els treballadors del Front Marítim asseguren que durant els últims dos mesos han augmentat els conflictes durant la nit. Expliquen que sovint hi ha baralles, però consideren que el problema més greu són els robatoris de telèfons mòbils i bosses de mà. Tot i que la majoria de locals tenen seguretat també a la porta, alerten que hi ha zones més fosques i solitàries que són perilloses.

L’opinió dels empresaris d’oci nocturn

Des de la Fecasarm, l’associació que aplega els empresaris de l’oci nocturn, aplaudeixen l’operació policial, i expliquen que amb l’actuació d’aquesta nit s’ha donat resposta a una de les seves reivindicacions. En aquest sentit consideren que, més que dispositius esporàdics, cal una presència policial més continuada a la zona.

Els responsables dels locals afirmen que ells fa tres anys van decidir compensar aquesta mancança contractant serveis de seguretat privada. I afegeixen que, precisament, aquest any han incrementat el nombre d’agents privats per l’augment de la conflictivitat als voltants dels accessos a les discoteques.