Daniel Sirera
Foto: Mariona Puig (ACN)

El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha expressat un “rebuig total” a la intenció del Govern espanyol de convertir en un espai de memòria la prefectura de la via Laietana. Segons van anunciar aquest dimecres el ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l’Estat designarà la prefectura com a “lloc de memòria”, encara que això no implicarà que la Policia Nacional hagi d’abandonar l’edifici.

Ara bé, Sirera ha avisat que “treballarà per impedir que el Govern d’Espanya i l’Ajuntament facin fora la Policia Nacional de l’edifici de la via Laietana i de Catalunya”, alhora que ha denunciat que l’anunci demostri que el PSC i el PSOE “acceptin una petició més dels partits separatistes”. De fet, la reconversió de la prefectura de la via Laietana en un espai que recordi el passat de l’edifici ha estat una petició recurrent d’ERC els últims anys.

El sindicat policial Jupol farà una concentració

Qui també ha mostrat el seu rebuig a la decisió és el sindicat policial Jupol, que ha anunciat que es concentrarà dijous de la setmana vinent davant de la prefectura per denunciar la “fustigació institucional” que, creuen, pateix la Policia Nacional a Catalunya i avisar que el cos està patint un “desallotjament definitiu”. A més, Jupol ha demanat que Catalunya sigui declarada com a zona d’especial singularitat, davant el que consideren un “clima d’assetjament i odi” que viuen tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil per part del moviment independentista.