(Redacció/Agències) Xavier Trias protagonitza un llibre en què s’expressa amb “llibertat total” quan falta poc perquè es retiri definitivament de la primera línia de la política. L’adeu de l’exalcalde i president actual del Grup Municipal de TriasxBCN a l’Ajuntament de Barcelona és “imminent”. Amb aquesta paraula s’hi ha referit als micròfons de betevé. És per això, sabent que aviat farà una passa al costat, que al llibre ‘Xavier Trias. En conclusió’ parla “sense embuts, sense esquivar cap tema i sense línies vermelles” de totes les etapes polítiques que ha viscut.

El llibre l’ha escrit el periodista i escriptor Jordi Cabré, que també és el nebot de Trias. La publicació, de fet, és en format conversa entre Cabré i Trias. “No és només un diàleg sinó que també hi ha reflexions meves. Ell diu el que diu, però jo hi afegeixo el que penso i així fem una mica de mirall”, explica Cabré.

Retrets a Collboni per treure-li l’alcaldia

El llibre, editat per Ara Llibres, s’ha presentat aquest dimecres a la tarda a la llibreria Ona del carrer de Pau Claris. Hi han assistit bona part dels regidors del grup municipal de Trias i cares conegudes com l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon. També en un format conversa amb Cabré, com en el llibre, Trias s’ha referit a alguns moments de la política municipal recent.

Trias ha recordat, per exemple, com el va “emprenyar” perdre l’alcaldia el maig del 2023 després de guanyar les eleccions municipals. “Collboni va trencar les regles del joc per poder ser alcalde”, ha dit Trias. “Que Collboni et digui que no es pot fiar de tu és una ironia de la vida”, ha afegit.

Un Sant Jordi especial, signant llibres

Sobre Catalunya, ara que les eleccions al Parlament són a prop, Trias ha assegurat que es troba en una situació “gravíssima” i ha pronosticat que “acabarem molt malament” si es continua amb la situació de “menyspreu” a Catalunya per part del Govern espanyol.

Xavier Trias també ha avançat que el dia de Sant Jordi farà costat al seu nebot i l’acompanyarà a l’hora de signar llibres. “A qui li toca firmar és a ell, però jo faré el que ell vulgui”, ha afegit.