El Grup Municipal del PSC presentarà al ple d’abril de l’Ajuntament una declaració institucional que dona suport al reconeixement de Palestina com a estat davant la comunitat internacional. El document dels socialistes inclou també la petició de celebrar una conferència de pau. En la proposta, s’insisteix en la necessitat de respectar el dret internacional, el dret humanitari i en especial les convencions de Ginebra, uns textos internacionals que, recorda el PSC, atorguen a la potència ocupant la responsabilitat sobre la seguretat i benestar de la població civil dels territoris ocupats.

Assolir una pau justa i duradora

Maria Eugènia Gay, regidora del PSC, ha asseverat que com a “ciutat referent en els drets humans i la pau” Barcelona té la responsabilitat de col·laborar en l’assoliment de la “pau justa i duradora a l’altra riba del Mediterrani”. I això inclou reconèixer l’estat palestí “per avançar cap a la solució dels dos estats que defensa el Govern espanyol“.

Tot i l’acord amb BComú i ERC, la declaració del PSC no ha prosperat a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior perquè Junts, Vox i el PP han evitat el debat. Els socialistes portaran ara la iniciativa al plenari municipal del 26 d’abril amb l’esperança que tiri endavant.