El lliurament de les medalles al mèrit de la Guàrdia Urbana ha coincidit, aquest any, amb el 175è aniversari del cos de seguretat barceloní. L’acte s’ha celebrat aquest dimecres al Saló de Cent de l’Ajuntament i ha estat presidit per l’alcaldessa, Ada Colau. S’ha lliurat una medalla d’argent i 67 de bronze als agents i cinc plaques de reconeixement a grups operatius. També s’ha fet entrega de 26 medalles d’argent i set plaques de reconeixement a persones i entitats externes al cos. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha fet l’entrega dels guardons.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat el compromís, professionalitat i humanitat de la policia barcelonina i ha subratllat que aquest estiu “no ha estat fàcil” perquè els carrers s’han omplert de “mobilitzacions massives de tot tipus i que han generat tensions a l’espai públic”. També ha fet una crida a “trobar conjuntament solucions” a l’increment dels furts a la ciutat, i ha demanat que les instàncies polítiques, policials i judicials col·laborin perquè “no hi hagi impunitat”.

Per la seva banda, el comissionat Amadeu Recasens ha destacat que “volem una ciutadania cívica i segura” i per això cal treballar en “prevenció, proximitat, presència al carrer i dedicació” de la Guàrdia Urbana.

Les persones i entitats que han rebut les medalles d’honor han estat el fiscal degà de Barcelona; la Direcció de Serveis a la Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament; el Cottolengo del Pare Alegre; la Federació de Comerç Cor Horta, l’Associació de Veïns de la Taxonera i la Fundació Mutual de Conductors. Les plaques internes han estat per al Servei de Suport Tècnic Operatiu, el projecte de Tinença Responsable d’Animals de la Unitat Muntada i Secció Canina de la Guàrdia Urbana, el Grup de Delinqüència Urbana de Sant Martí, l’equip de Policia del Barri de Nou Barris i al Grup de Formació de la Divisió de Trànsit i Seguretat Viària del cos.