El SAPOL, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, denuncia que part de les armilles antibales que van estrenar el setembre del 2016 són defectuoses. El portaveu Jordi Rodríguez ha explicat a betevé que es tracta d’un “problema de qualitat” de les làmines, que “no tenen la suficient potència per absorbir la força d’una bala” i també de la funda, que es deteriora ràpidament. Desconeixen quina afectació pot haver tingut aquest “error” de fabricació, però alerten que suposa un problema de seguretat per als agents.

En total, el sindicat ha rebut fins a una trentena de queixes de policies afiliats i alerta que “cada vegada en són més”. Les armilles les va fabricar la mateixa empresa que va elaborar les que duen els Mossos d’Esquadra i, segons ha explicat Rodríguez, la Guàrdia Urbana les retornarà perquè les reparin. Mentrestant, estan utilitzant les armilles que portaven abans.

El portaveu ha retret a l’Ajuntament que va costar tres anys comprar aquestes armilles i, finalment, diu, “no ha servit de res” perquè hi ha un error en la fabricació. En aquesta línia, ha carregat contra l’alcaldessa, Ada Colau, que no els ha contestat la carta que li van enviar “com la resta d’escrits que li hem fet”, assenyala Rodríguez.