Clara Ponsatí
Foto: Eli Don (ACN)

(ACN/Redacció) L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha estat detinguda a Barcelona pels Mossos d’Esquadra aquest dilluns al matí hores després d’arribar a la ciutat. “He tornat a ser detinguda il·legalment”, ha dit ella mateixa a Twitter. L’arrest s’ha produït al carrer del Comte Borrell i, segons fonts pròximes, Ponsatí serà traslladada a la Ciutat de la Justícia.

L’eurodiputada ha tornat malgrat l‘ordre de detenció que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va dictar contra ella per la causa de l’1-O. Ponsatí també ha explicat a través de les xarxes que estava a la ciutat i que no tenia cap intenció d’entregar-se voluntàriament.

El magistrat instructor remarca que l’ordre de detenció nacional té com a finalitat prendre-li una declaració indagatòria, com a investigada per desobediència, i recorda que si Ponsatí compareix al jutjat voluntàriament, l’ordre de detenció podria deixar-se sense efecte com va passar amb Meritxell Serret i Anna Gabriel.

Sense immunitat

Ara mateix Ponsatí no té immunitat europarlamentària, ja que la desestimació del Tribunal General de la Unió Europea del seu recurs contra el Parlament Europeu per l’aixecament de la protecció parlamentària suposa la fi la de la immunitat cautelar. Per ara, la defensa de Ponsatí no ha presentat recurs al TJUE.