El president del Grup Municipal de TriasxBarcelona, Xavier Trias, no descarta que Junts pugui arribar a un acord per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, la mateixa nit electoral en què s’han conegut els resultats de les eleccions generals del 2023. Trias ha assegurat que depèn de les condicions i ha reiterat que Junts per Catalunya ha de fer valdre el seu paper: “Això ho hem de discutir i hem de ser capaços de demostrar que som útils”.

“No pot ser a canvi de res”

Tal com va dir la cap de llista de Junts, Míriam Nogueras, Trias també ha dit que el suport a Sánchez no pot ser a canvi de res. L’exalcalde de Barcelona ha remarcat que tot dependrà de les condicions, que el partit s’ha de seure, reflexionar i ha de prendre decisions. “Això és el que ha de liderar la Míriam, que té les idees molt clares”, ha reflexionat.

També ha remarcat que el primer que han de fer és esperar a veure qui demana ajut. Trias s’ha mostrat convençut que tant el líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo, com el socialista, Pedro Sánchez, intentaran formar govern. “Hem de veure les maniobres que fan en els propers dies. Tenim les idees molt clares de quines coses no tolerarem de cap manera coses que siguin una presa de pèl per a Catalunya”.

No es partidari d’una consulta a la militància

Sobre si cal traslladar la qüestió del suport a la investidura de Sánchez a la militància de Junts, Trias ha descartat una consulta a la militància. En canvi, ha defensat que l’estructura del partit ha de prendre les decisions: “Hi ha una executiva amb una gent que ha de marcar l’opinió”.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?