La diputada de la CUP Maria Sirvent ha volgut deixar clar durant la manifestació unitària d’aquest 8 de març que la protesta ha de servir per denunciar les causes que es troben en l’arrel de l’opressió a les dones. Sirvent creu que les reivindicacions d’aquest Dia Internacional de la Dona van més enllà de l’esfera laboral i permeten donar visibilitat als treballs de cura, que sempre recau en les dones, i al seu paper reproductor.

Des d’ERC, la portaveu Marta Vilalta ha recordat les dones que no han pogut assistir a la manifestació, en concret, les preses i les exiliades com Carme Forcadell, Dolors Bassa, Marta Rovira o Meritxell Serret. Vilalta ha dit que les manifestants serien la seva veu.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha criticat per la seva banda les formacions d’extrema dreta que es dediquen a negar la violència masclista.

La ministra socialista Meritxell Batet ha parlat de no donar cap pas enrere pel que fa a les conquestes feministes aconseguides fins ara i que la igualtat entre homes i dones ha de ser una realitat efectiva i no només un article de la Constitució.

La presidenta del Grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha reivindicat la feina que fan totes les dones en el seu dia a dia, “tant la que es veu com la que no es veu”.