Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han fet una crida a la ciutadania perquè participi en les mobilitzacions convocades per al 8-M, durant el Dia Internacional de les Dones.

CCOO ho ha fet aprofitant la presentació de l’informe Les condicions de vida i de treballs de les dones, en què ha exposat les desigualtat laborals que pateix la dona i com això afecta en la resta d’àmbits. Durant l’acte, la secretària de Comunicació Integral i Finances del sindicat, Montse Ros, ha volgut subratllar la importància de mobilitzacions com les de l’any passat per donar força al conjunt de les dones. És per això que ha cridat tothom a tornar a sortir al carrer per poder seguir avançant en clau feminista.

D’altra banda, el secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, ha demanat també participar en les mobilitzacions convocades, en part, per contribuir a “frenar” la ultradreta. “O demà donem una bufetada a la dreta i la ultradreta i l’aturem o la cosa no serà fàcil”, ha avisat. El secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ha apuntat que caldrà “buidar les empreses al matí i omplir els carrers a la tarda”.