ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Mentre que ser incívic resulta a la pràctica gratis a Barcelona, l'alcalde Trias posa la mobilitat, les sancions de trànist al servei de la recaptació municipal. Mentre que només recapta l'11% de les multes per incivisme, incrementa, fins i tot, un 26% les multes de trànsit amb dues vares de mesurar que tots podem entendre per què ho fa." ASSUMPTA ESCARP, portaveu del Grup Municipal del PSC "La demanda concreta ara és un plenari extraordinari de Ciutat Vella perquè és allà on hi ha en aquest moment més problemàtica amb els apartaments turístics, però també més problemàtica sobre el propi model de turisme. La pressió del turisme sobre Ciutat Vella està ratllant en aquest moment l'insoportable i està posant a prova la paciència dels veïns."

Els grups municipals del PP i del PSC consideren que la campanya d’inspeccions a la recerca de lloguers turístics il·legals a la Barceloneta és insuficient i a més arriba tard. Alberto Fernández Díaz ha criticat que l’alcalde, després de la darrera setmana a la Barceloneta, encara segueixi de vacances (n’ha tornat avui) i ha assegurat que l’Ajuntament no està combatent l’incivisme a la ciutat.

Des del Grup Municipal Socialista també consideren que les mesures adoptades pel govern municipal “arriben tard” i són “un pegat” per calmar els veïns. En el ple extraordinari sobre la Barceloneta, els socialistes han anunciat que exigiran la retirada del Pla d’usos de Ciutat Vella, aprovat amb els vots de CiU i PP. Els socialistes també demanaran l’aplicació de mesures de control contra el turisme massificat, la proliferació d’apartaments il·legals i els comportaments incívics.

Per part d’ICV-EUiA, tot i que estan d’acord que hi hagi un ple extraordinari, volen saber les propostes del PSC. També han aprofitat per recordar que van ser el PP i CiU els que van votar l’actual Pla d’usos de Ciutat Vella.