Alberto Fernández ha denunciat que el consistori estava obligat a presentar en el ple de juny el Pla especial per regular les llicències dels pisos turístics, però segons les previsió no es farà realitat com a mínim fins a octubre.

El president popular ha reclamat un pla de xoc que incrementi les inspeccions dels pisos turístics, augmenti les taxes per convertir pisos en apartaments turístics, i que es creï un telèfon d’atenció ciutadana específic per atendre aquesta qüestió.

Alberto Fernández ha recordat que actualment a Barcelona hi ha més de 10.000 apartaments turístics regularitzats, més de la meitat en els últims dos anys, i milers d’irregulars.  Assegura que davant d’aquesta allau d’irregularitats, la ciutat només disposa de cinc inspectors per controlar tota l’activitat, tant a l’Eixample com a Ciutat Vella, que són els districtes que concentren la major part d’aquest tipus de pisos. En aquest sentit, ha afegit que zones com l’Eixample o el Poble-sec han doblat en un any els apartaments.