XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El que he fet jo aquests quatre anys, que és que ningú no m'ha donat suport i amb catorze poder governar, probablement al proper mandat no podrà ser així i per tant s'hauran de buscar acords. Jo crec que això és positiu." "Gent que no ha donat suport, gent que ha decidit que era millor tenir un govern en minoria, s'adonarà que això no és bo."

Barcelona necessita un govern fort

El curs polític municipal començarà aquest setembre amb la mirada posada a les eleccions del mes de maig, en què s’estrenaran dos candidats nous: Jaume Collboni (PSC) i Alfred Bosch (ERC). Un escenari que Trias ha titllat de complex.

L’alcalde de Barcelona ha advertit que en el proper mandat “no es podrà governar sol” sinó que “s’hauran de buscar acords”, i considera que “canviarà la mentalitat”. L’alcalde considera que és bo que hi hagi un govern fort perquè sinó es corre el risc que la ciutat sigui ingovernable. Segons Trias, la primavera de 2015 l’escenari polític “s’haurà aclarit” perquè ja hauran passat el 9 de novembre i la Diada, i “la situació nacional” es veurà més clara, “per bé o per mal”.

Pel que fa al conflicte de Can Vies, Trias ha dit que el problema s’ha resolt amb els mateixos mecanismes que segueixen altres ciutats com Berlín i ha destacat que el problema ha estat mantenir la casa ocupada durant 17 anys. Tot i així, Trias ha explicat que encara s’hi ha de buscar una solució definitiva.

Consulta del 9-N

En referència a la impugnació de la futura llei de consultes, Trias ha avisat que si “l’Estat prohibeix una cosa sabent que és legal, és molt greu. Això és prevaricar”. L’alcalde ha afegit que tot i que no es trauran les urnes al carrer “des de la il·legalitat”, l’estat “també ha d’anar amb cura i prendre decisions amb absoluta legalitat”.