Arriben a la Barceloneta amb les maletes plenes, amb la idea de fer turisme, visitar la ciutat, però també amb ganes de festa. JERRY MALEK "No ens molesta, no ens importa, volem ser molestats. Som aquí perquè ens molestin. Volem més festa. Per això som aquí." Alguns turistes s'han fet ressò de les queixes veïnals. N'entenen els motius, però no volen renunciar a passar-s'ho bé. Creuen que la postura dels veïs és exagerada. MARICA VIRING "S'hauria de mirar la part positiva d'això. I és clar que hi ha una mica més de soroll, però llavors posa't taps a les orelles si vols dormir." La proximitat de la platja i la bona connexió de la zona són trets que fan atractiva la Barceloneta als turistes. Alguns, només hi fan estades curtes, però hi ha qui fins i tot, desideix instal·lar-s'hi. SUSAN AGAITAS "Hi ha molt de soroll i utilitzen els carrers com si fossin lavabos i això és molt incòmode per a la gent que viu aquí." "M'agrada viure amb la gent que viu a la Barceloneta. Són molt simpàtics i agradables." ALESSANDRO ROSENA "Crec que la gent que crea aquests problemes, i aquest soroll, poden arribar a molestar, sobretot la gent gran o jove." Tot i la polèmica generada, molts d'ells tenen clar que tornaran a visitar la ciutat.

La majoria dels turistes que s’allotgen a la Barceloneta entén les reclamacions dels veïns, que es queixen del comportament incívic que provoquen alguns turistes. A ells també els molesta el soroll que fan a la nit, que beguin al carrer o que facin les seves necessitats a la via pública.

Però, per altra banda, hi ha turistes al barri que creuen que les queixes veïnals són exagerades. Asseguren que entre els atractius d’aquesta ciutat hi ha precisament el sol, la festa i l’alcohol i que, per tant, a vegades, el soroll acompanya tot plegat.

La situació estratègica de la Barceloneta crida molts dels turistes que visiten la ciutat comtal. El fet de ser un barri ubicat a prop de la platja i alhora del centre de la ciutat el converteix en una zona atractiva per als turistes que volen passar uns quants dies a Barcelona a un preu assequible.