Francina Vila ha pres possessió del càrrec de regidora de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona aquest divendres abans del ple municipal. Vila substitueix el fins ara president de grup, Joaquim Forn, que la sentència del Suprem ha inhabilitat per ocupar un càrrec públic durant 10 anys i mig. Per això, en la presa de possessió, la nova regidora ha dit que “avui és un dia trist”.

“Prenc possessió perquè en Quim Forn ha estat privat de drets fonamentals per una sentència injusta”, ha afirmat Francina Vila, que en el seu discurs ja com a regidora ha volgut convertir l’acte protocol·lari en una denúncia del “moment d’exepcionalitat”. La nova regidora ha dit que emprèn la nova tasca “amb la voluntat de seguir l’empremta d’en Quim Forn en aquesta casa”.

L’acte de presa de possessió ha estat presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, que ha denunciat “la presó injusta” de Forn. També hi han assistit regidors d’ERC, el PSC, Junts per Catalunya i Ciutadans, així com l’exalcalde Xavier Trias. Precisament, Francina Vila va ser regidora en el govern de Trias i també a l’oposició en l’últim mandat.

El fins ara regidor, Joaquim Forn, ha fet un tuit aquest divendres al matí en què desitja “sort i encerts” a Francina Vila i a tot el grup de JxC. “Em sap greu no poder servir així la ciutat que tant estimo”, ha escrit Forn, que ha denunciat que el Suprem li ha revocat la condició de regidor que va obtenir en les eleccions municipals.