JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania, Transparència, Cultura i Esport "Perquè hi ha consignes: 3 anys de presó. I, per tant, apel·lem a la responsabilitat d'aquells que la tindran aquells que votin en contra d'aquesta proposició. Nosaltres estem aquí per recordar-ho i els pares i les mares també". JOAQUIM FORN, portaveu grup municipal CiU "Les seves actituds d'explicar coses que no són certes ens han dut a que sigui impossible arribar a un acord perquè als acords també hi arribes amb gent en qui confies. I, quan tu dónes la mà a una persona, és perquè hi ha confiança i amb vostè, i no és la primera vegada, ens trobem que és impossible". CARINA MEJÍAS, presidenta grup municipal C's "I preguem que d'una vegada per totes vostè tingui una dedicació exclusiva a les seves tasques com a regidor i deixi d'utilitzar l'Ajuntament de Barcelona com una eina al servei dels seus exclients, que tots sabem que els té". JORDI CORONAS, portaveu grup municipal ERC "No compartim l'esperit d'aquella acció d'Aturem el Parlament, que vulnera aquest dret democràtic i més de la manera en què es va exercir. Però també diem, i és sobre el que ens pronunciem avui, que la sentència de presó sense proves concloents és una sentència que pretén exemplificar, és a dir, donar exemple. I nosaltres creiem que les sentències han d'emetre justícia". MONTSERRAT BALLARÍN, regidora PSC "No podem convertir l'ajuntament en una instància peticionària d'indults en totes les sentències que no li agradin, sobretot en casos com aquest, en què l'ajuntament no és part, i per tant també li demanaria al senyor Asens que deixi de fer d'advocat i deixi de fer de regidor, que realment hi ha molta feina a fer". ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del grup municipal del PP "En aquesta proposta que fa el grup de Barcelona en Comú votarem en contra perquè afecta uns fets molt greus que varen succeir el 15 de juny de l'any 2011, en què es va produir el setge al Parlament de Catalunya, i que va ser un veritable atac contra la democràcia a casa nostra, atès que al Parlament de Catalunya és on resideix la voluntat dels catalans". MARIA ROVIRA, regidora CUP "Creiem que des de l'Ajuntament de Barcelona ens hem de posicionar fermament a favor d'aquells que només tenen la protesta com a únic mecanisme de participació política i real, d'aquells que no tenen grans lobbys ni mitjans de comunicació darrera, com molts de vosaltres aquí teniu".

La proposició, que ha estat presentada pel regidor Jaume Asens, “expressa el rebuig per la desproporció de les penes” i insta l’Ajuntament a demanar al Ministeri de Justícia que procedeixi a concedir l’indult per tal d’impedir l’ingrés a la presó dels vuit condemnats. Asens s’ha solidaritzat amb les famílies dels condemnats, que estaven presents al Saló de Cent, i ha assegurat que es tracta d’una sentència política que condemna a tres anys de presó uns joves que van cridar unes consignes.

Des de CiU, Joaquim Forn, ha acusat Jaume Asens de dir “coses que no són certes” i ha expressat el posicionament contrari del seu grup, perquè els manifestants tenien la voluntat d’impedir que els diputats accedissin al Parlament. En la mateix línia, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans Carina Mejías ha acusat Jaume Asens de seguir defensant com a advocat els seus antics clients i ha afirmat que l’Ajuntament ha de respectar les sentències judicials.

Jordi Coronas d’ERC considera que l’Ajuntament té dret a emetre un posicionament polític sobre una sentència i que la millor manera d’acabar amb el conflicte podria ser un indult. Des del PSC, Montserrat Ballarín (PSC) ha argumentat l’abstenció dels socialistes, ja que considera que “no podem convertir l’Ajuntament en una institució peticionària d’indults en totes aquelles sentències que no li agradin”. Alberto Fernández Díaz del PP també acusa Jaume Asens de confondre la seva feina d’advocat amb el càrrec de regidor i considera que els condemnats van atemptar contra la funció democràtica del Parlament. Finalment, Maria Rovira de la CUP Capgirem Barcelona ha manifestat el suport del seu grup a la proposició i la petició d’indult per a unes condemnes que considera clarament injustes.