La regidora de Convergència i Unió Mercè Homs ha acusat de deixadesa el govern del districte de Ciutat Vella. Homs, que va ser regidora d'aquest districte durant el mandat anterior, lamenta que no es doni suport a la Guàrdia Urbana des del govern municipal. Assegura que el 2015 va posar un 20 per cent menys de denúncies per miccions al carrer, i un 30 per cent menys per soroll. MERCÈ HOMS, regidora de CiU "Si hi ha coses que no funcionen en aquests termes no és pels cossos de seguretat, sinó per la direcció política i el no recolzament. Per tant un abandonament en tota regla de l'ordenança de civisme i de l'espai públic i això passa per veure el 'top manta' i la prostitució." Homs ha acusat també la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, de no dedicar prou temps al districte (70 hores al mesz, segons la seva agenda oficial), i ha recordat que ella hi tenia dedicació plena durant l'anterior mandat, quan en va ser regidora. Des del govern, neguen aquestes afirmcions. Han replicat que Gala Pin treballa de manera permanent a Ciutat Vella.

Homs ha explicat que les denúncies que posa la Guàrdia Urbana relacionades amb el soroll van caure un 30 %, i un 20 % pel que fa les miccions al carrer durant l’any passat. La regidora de CiU creu que això es deu a “una manca de suport del govern municipal a la Guàrdia Urbana i a haver aparcat el compliment de l’ordenança del civisme“.  Pel govern municipal, la reducció de les denúncies respon a la instal·lació de tres urinaris al carrer, i asseguren que en aquest districte la Guàrdia Urbana actua igual que a la resta de la ciutat.

Homs ha acusat també la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, de no dedicar prou temps al districte. Ha comptabilitzat que treballa 70 hores al mes, segons la seva agenda oficial, per a Ciutat Vella, i ha recordat que ella hi tenia dedicació plena durant el mandat anterior, quan en va ser regidora. Des del govern, neguen aquestes afirmacions. Han replicat que Gala Pin treballa de manera permanent a Ciutat Vella.