Des de Convergència i Unió, Joaquim Forn ha assegurat que “no es poden menystenir els estudis” ja que es tracta d’un projecte de ciutat que precisa la màxima transparència i el màxim rigor tècnic. Forn ha criticat Colau per anunciar que l’inici de les obres serien el 2017 i ha demanat que no hi hagi una decisió sobre el traçat fins que es puguin estudiar tots els projectes i “alternatives més barates”.

Per part de Ciutadans, el regidor Santiago Alonso ha acusat el govern municipal de tenir “una visió partidista del tema” i ha assegurat que la connexió “ha de ser un projecte de ciutat i no de partit”. Des d’ERC, Jordi Coronas considera “lògic, raonable i obvi” tenir una justificació tècnica abans de prendre cap decisió i que cal “estudis i plans globals” abans de prendre cap decisió.

Per la seva banda, Daniel Mòdol, del PSC, ha afirmat que l’anunci de l’alcaldessa que les obres començaran el 2017 “és una manca de respecte per als tècnics” i l’ha acusat de “polititzar un element clau de la ciutat”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha deixat clar que el seu partit és contrari a la connexió dels tramvies i que cal posar sobre la taula tots els estudis abans de decidir una calendarització.

Finalment, des de la CUP Capgirem Barcelona, el regidor Josep Garganté ha afirmat que segurament “els estudis avalaran que el tramvia ha d’anar per la Diagonal” i ha asseverat que els grups privats que invertiran en el tram “s’enduran el pastís”.

Des del govern municipal, la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha assegurat que no s’encarregaran obres sense els resultats dels informes. “De seguida que els informes hi siguin, podrem parlar-ne”, ha dit.