L’executiu municipal ja havia retirat de l’ordre del dia del ple d’aquest divendres el punt per ratificar les Medalles al Mèrit de la Guàrdia Urbana que es van entregar la setmana passada, però el Grup Municipal d’ERC ha sol·licitat a l’equip de Colau que retirés les distincions. El portaveu dels republicans ha recordat a l’alcaldessa que “Barcelona és una ciutat de pau” i que després de l’actuació policial de l’1-O era necessari fer l’actuació.

Malgrat tot, Ada Colau ha defensat la decisió de no retirar les distincions ja que, ha dit, “no són medalles al cos en general, sinó que es donen per col·laboracions específiques a persones”. A més, ha recriminat als republicans que pretenguessin “criminalitzar un col·lectiu sencer”, una acció que considera “un error en democràcia”.

Durant la sessió plenària l’alcaldessa també ha exposat que hi ha diversos efectius del cos de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que estan “profundament tristos” per l’intent de cercar confrontació entre els diferents cossos policials per part de diversos representants polítics.