Primeres disculpes del govern per l’actuació de la Policia Nacional durant l’1 d’octubre. En una entrevista a TV3 Enric Millo s’ha mostrat “molt i molt trist” i ha lamentat “profundament haver arribat a aquesta situació”.  Respecte a l’actuació policial, ha assegurat que “no li agraden gens les imatges que ha vist” però també ha advertit que “no poden ser observades aïlladament sinó en el seu context”. En ser preguntat específicament pels ferits per l’actuació policial l’1-O, ha assegurat que no pot fer res més que “lamentar i demanar disculpes en nom dels agents”.

“I jo no puc fer res més que lamentar-ho, demanar disculpes en nom dels agents que van intervenir per les possibles conseqüències que ha tingut això.”

Millo assegura, però, que la responsabilitat és de la Generalitat, que va animar la població a anar a votar, quan la llei ho prohibia. I aquí ha carregat amb duresa contra el president de la Generalitat i també contra els Mossos d’Esquadra, perquè diu que ells haurien d’haver impedit l’obertura dels col·legis:

“Són persones que no havien d’haver rebut cap cop. Però només que el president de la Generalitat, que jo li vaig demanar públicament, ell hagués dit públicament no ocupeu els espais que el jutge ha dit que no es poden ocupar i quedeu-vos pacíficament a la vora i no oposeu resistència, si el president hagués dit això, crec que ningú no hagués patit cap empenta, ningú.”

Durant l’entrevista, Millo ha explicat que en tot moment l’ordre era la de requisar el material electoral i no anar contra les persones. I també ha volgut destacar que dels 2.315 col·legis electorals que es van obrir el 1-O només va haver-hi incidents en 30.

Méndez de Vigo se suma a Millo

El ministre portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo també ha parlat de l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant l’1-O. De Vigo ha insitit en l’argumentació de Millo que l’objectiu no eren els votants i ha lamentat les conseqüències que va tenir l’operatiu en forma de ferits. El ministre, però, ha assegurat que molts dels ferits eren falsos testimonis i que, a hores d’ara, només hi ha una persona hospitalitzada. Durant la roda de premsa, posterior al Consell de Ministres, també ha reclamat a Puigdemont que torni al terreny de la legalitat perquè és el que tothom li demana.