Cs i PP faran una pregunta directa a l’alcaldessa sobre l’1-O en la sessió de control al govern. En aquest punt, el PDeCAT reclamarà a Ada Colau que trenqui el pacte de govern amb el PSC, perquè consideren que els socialistes avalen l’estratègia del president espanyol contra el referèndum. Per la seva banda, ERC pressionarà el govern municipal perquè demani a l’Estat que tregui el desplegament policial que hi ha al port i que es retirin les medalles de la Guàrdia Urbana que s’han lliurat a comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Un dels grups del govern municipal, BComú, presenta al ple una proposició amb què vol buscar el suport dels grups per exigir a l’Autoritat Portuària que no tiri endavant l’ampliació del moll Adossatque permetria fer una nova terminal de creuers-. La proposta dels comuns exigeix al port que faci estudis rigorosos sobre l’impacte dels creuers abans de fer cap ampliació.

En la part executiva, es porta a votació definitiva el nou Reglament de participació ciutadana. Un document que ha de permetre que el govern, l’oposició i ciutadania en general puguin plantejar una consulta sobre un tema de ciutat o bé emmarcar-la en un barri o districte. En clau econòmica, el ple ha de donar llum verda al Compte general del 2016, és a dir, a la liquidació del pressupost del 2016, una votació que pot servir de termòmetre per veure amb quins grups compta el govern de Colau per abordar els comptes del 2018.