El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha demanat posar “un tallafocs a declaracions xenòfobes i racistes”, i acusat Quim Torra de ser “un fracturador nat”. Des de Cs, Carina Mejías, ha recriminat “el discurs racista i xenòfob” del president i Alberto Fernández Díaz (PP) ha criticat el menyspreu de Torra “a tots els que ens sentim orgullosament espanyols”.

El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha retret a Collboni que s’alineï amb partits que busquen la confrontació: “Quin és el seu partit? Quan el sento em recorda a Ciutadans”. Des d’ERC, el portaveu Jordi Coronas ha dit que no comparteix els articles de Torra, però ha acusat el PSC de “sumar-se a la festa dels que enlloc de cosir la fractura, la fan més gran”. Eulàlia Reguant (CUP) ha demanat no banalitzar el racisme per interessos partidistes.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha expressat el rebuig de BComú als articles de Quim Torra i ha afirmat que la solució al conflicte català no arribarà de la mà d’un “nacionalisme reescalfat”, que creu que no comparteixen tampoc sectors d’ERC o del PDeCAT. La proposició del PSC reclama a l’alcaldessa un ple extraordinari per aprovar una llista de les peticions de Barcelona a la Generalitat.