Amb el d’aquest divendres ja seran tres els plenaris d’aquest 2018 en què el fenomen dels narcopisos irromp en el debat a l’Ajuntament. Al febrer, l’oposició va donar un toc d’atenció a l’alcaldessa, el mes passat la van reprovar, i ara el govern reacciona amb un pla per als mesos d’estiu que va anunciar el PDeCAT la setmana passada. La proposició de BComú recull també un pla específic per evitar la pernoctació i la venda ambulant al parc de la Ciutadella. A més, es demana a la Generalitat que complementi l’actuació en els àmbits de la seva competència, com ara la venda de drogues.

PSC i PP carreguen contra Quim Torra

Les proposicions del PSC i el PP giren entorn el nou president de la Generalitat, Quim Torra, i els seus articles sobre els espanyols. Els socialistes volen que el ple condemni i reprovi actituds i comentaris de caire xenòfob, mentre que el PP buscarà el suport dels grups per desaprovar els missatges i articles del president per “inapropiats, ofensius i xenòfobs”. La proposta del PSC també reclama a l’alcaldessa un ple extraordinari per acordar una llista de peticions de l’Ajuntament al nou govern català.

El PDeCAT, en canvi, pretén que el ple doni suport als mestres que són “perseguits per l’Estat espanyol” i als funcionaris i càrrecs públics “arbitràriament destituïts i perseguits pel 155”. Cs demanarà un pla de xoc urgent contra el sensellarisme, mentre que ERC vol que el govern es comprometi a garantir la continuïtat de la Barcelona World Race.

Per la seva banda, la CUP porta a debat una proposició molt similar a una de les preguntes que finalment no van recollir prou signatures per entrar en la multiconsulta. Es tracta de la que plantejava el Gimnàs Social Sant Pau, al Raval. La proposta demana a l’Ajuntament que compri la finca, garanteixi la continuïtat del gimnàs i hi construeixi habitatge protegit.