El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit a Manuel Valls que els socialistes es presentaran en solitari a les eleccions municipals de l’any vinent. Segons fonts del partit, Iceta s’ha reunit amb l’ex-primer ministre francès aquest dimarts per parlar sobre la possibilitat que Valls encapçali una llista constitucionalista transversal. La trobada s’emmarca en la roda de contactes que ha encetat Valls amb partits i empresaris.

Fonts del PSC consultades per betevé han recordat que els socialistes “ja tenim un candidat, que és Jaume Collboni”, i, per això, Miquel Iceta ha descartat presentar-se junt amb Manuel Valls a les properes eleccions municipals. Tal com ha avançat ‘La Vanguardia’, l’ex-primer ministre francès s’està reunint aquestes setmanes amb representants polítics i del sector empresarial per decidir si accepta la proposta que li va fer Cs per formar una llista unitària constitucionalista.

Els socialistes barcelonins van proclamar a l’abril el president actual del partit a l’Ajuntament, Jaume Collboni, com a alcaldable. Collboni va ser l’únic candidat que es va presentar a les primàries del partit i en el seu primer discurs com a alcaldable ja va carregar durament contra Manuel Valls: “No permetrem que l’alcaldia sigui un premi de consolació a carreres polítiques frustrades”.