Citant un llibre de Mercè Roig, la candidatura ha optat pel nom El temps de les cireres, en referència a l’objectiu de recuperar per a Barcelona l’esplendor i la renaixença que, segons Pitarch, ha perdut la ciutat sota el govern d’Ada Colau.

D’altra banda, Pitarch també aposta per la renovació i la transparència a través d’un decàleg que ha de regir el partit i que, entre altres aspectes, limita els càrrecs electes a un màxim de vuit anys; fa incompatible tenir un càrrec electe a l’Ajuntament i un càrrec de partit i aposta pel coneixement de la política municipal i l’arrelament als barris.

A la pràctica, Pitarch aposta, per tant, per una renovació de bona part del grup municipal actual, ja que la majoria excedeixen els vuit anys en el càrrec de regidors, i marca clares diferències amb l’altra candidata a encapçalar la federació de Barcelona, la regidora i presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs.

Sobre la possibilitat que vulgui optar a ser candidata a l’alcaldia, Teresa Pitarch ha assegurat que “avui només es planteja dirigir el partit” però que “d’aquí a tres anys, ja veurem“.

El termini per presentar les candidatures als càrrecs territorials del PDC s’ha obert aquest dimarts i les votacions es faran entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre.