MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "És un acte reivindicatiu, és un acte que fa molts anys que des de l'esquerra independentista l'estem fer, que no tenim por, que ho tornarem a fer i que els catalans i les catalanes no tenim rei." NEUS MUNTÉ, portaveu del govern "Nosaltres preferim mil vegades mirar, observar o haver participat d'una manifestació cívica on no es va produir cap tipus d'incident. Jo personalment no m'agrada la crema de banderes de retrats de cap tipus. A partir d'aquí, també és cert que molts a altres estats, en democràcies molt consolidades, la crema de banderes no és constitutiva de delicte."

Rovira ha fet aquestes declaracions després de saber que la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha obert una investigació per la crema de fotos del rei durant la manifestació de l’esquerra independentista de la Diada, i per un tuit de la CUP al seu compte de Twitter. “Denota que és un estat antidemocràtic que ens dóna motius per marxar”, ha dit. La regidora de la CUP Capgirem Barcelona ha criticat la “col·laboració” dels Mossos d’Esquadra en la investigació i s’ha refermat en el que es va fer durant la manifestació: “És un acte reivindicatiu que fa molts anys que des de l’esquerra independentista fem, no tenim por, ho tornarem a fer.”

Neus Munté: “En democràcies molt consolidades, la crema de banderes no és constitutiva de delicte”

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, la portaveu del govern, Neus Munté, ha constatat que “en democràcies molt consolidades, la crema de banderes no és constitutiva de delicte”, alhora que ha remarcat que a ella personalment no li agrada “la crema de banderes ni de retrats de cap tipus”. En aquest sentit, Munté ha afegit que “preferim mil vegades mirar, observar o haver participat en una manifestació cívica en què no es va produir cap tipus d’incident” en relació amb la manifestació a Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, en què van participar més de mig miler de persones.