Colau ha presentat el contracte programa acompanyada de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. L’alcaldessa ha dit que la inversió conjunta prevista per al proper quadrienni creix un 26 % respecte al mandat 2012-2015. “L’acord suposa un salt significatiu en xifres”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha afegit que el contracte programa recull la “singularitat” de Barcelona per poder afrontar situacions que no tenen altres ciutats. La consellera ha elogiat el treball de cooperació “constant” entre les dues administracions i ha dit que la inversió que inclou el contracte programa “té la voluntat de caminar cap a una república de les persones”.

La inversió conjunta per a aquest any 2016 és de 127 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aporta 75 i la Generalitat, 52 (vuit més que el 2015). El contracte programa preveu un increment dels professionals que treballen als equips bàsics d’atenció social, amb l’objectiu d’incorporar 90 persones fins a 2019. A més, les dues administracions han previst un reforç dels serveis d’atenció a infants i adolescents, i han fixat la incorporació de 22 nous professionals fins a 2019.

Com a novetat respecte al mandat anterior, el contracte programa 2016-2019 incorpora una partida de 370.000 euros de la Generalitat al programa d’atenció a les persones sense llar que impulsa l’Ajuntament. Per a aquest 2016, s’ha incrementat fins als 22 milions d’euros el pressupost per al Servei d’Atenció Domicilària. El contracte programa inclou, a més, noves col·laboracions de la Generalitat amb l’Ajuntament en accessibilitat, polítiques LGBTI i d’igualtat en el treball.