La fiscalia ha obert aquesta investigació, després que rebre els informes dels Mossos d’Esquadra, que aquest dilluns van obrir una investigació d’ofici per identificar els autors d’aquests fets. Durant la manifestació, convocada per la CUP i altres organitzacions de l’esquerra independentista com Alerta, Arran i Endavant, es van cremar imatges del rei, pàgines de la Constitució i també banderes espanyoles, europees i franceses amb les torxes que portaven alguns dels manifestants.

A banda de la crema de fotos del rei, el ministeri públic també està investigant una piulada que va fer la CUP durant la marxa en el seu compte de Twitter, en què també hi ha càntics contra el monarca: “Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”, diu la formació independentista en la piulada, juntament amb un vídeo de la manifestació.

A la marxa, que va sortir de la plaça d’Urquinaona i va arribar fins a la plaça Comercial, també es van cridar diverses consignes com “qui sembra la misèria recull la ràbia”, “obrim fronteres”, “fora feixistes dels nostres barris” i “i-inde-independència”, entre d’altres.