JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "La participació, la voluntat o l'expressió independentista o sobiranista no s'expressa només anant un dia a una manifestació sinó que s'ha de fer tot l'any." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "El missatge era inequívoc i ara esperem són accions i votacions per donar suport a aquesta mobilització popular." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Una alcaldessa que no es preocupa per la ciutat, una alcaldessa que es preocupa per la seva promoció política, una alcaldessa que es reafirma com a independentista clarament." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP: "Ara que va a la Diada independentista hi ha menys participants, molts participants però menys que l'any anterior, per tant, ànims senyora Colau." MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Que posi Barcelona i tots els instruments que té, que de fet són molts per tal de poder fer possible aquest referèndum unilateral."

L’alcaldessa ha evitat aquest dilluns fer cap pronunciament polític sobre la Diada i la seva assistència a la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. Colau ha destacat la presència “massiva” de ciutadans al carrer i el caràcter “cívic i reivindicatiu” de la concentració. “La valoració de la Diada és molt positiva”, ha dit Colau, sense voler entrar en cap detall més.

El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha instat Colau que expressi “l’expressió independentista o sobiranista” els 365 dies de l’any. “Té una molt bona ocasió si adhereix Barcelona a l’AMI”, ha proposat Forn, que ha retret al govern que aquesta qüestió estigui “aturada” des de l’any passat. Des d’ERC, Jordi Coronas ha recordat a Colau que “ha tardat un any a fer gestos”, i l’ha animada a traduir la seva presència a la manifestació en “accions i votacions per donar suport a la mobilització popular”. La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha demanat a l’alcaldessa que posi Barcelona com a “espai de lluita” per fer possible un referèndum “unilateral”.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha dit que la presència de Colau a la manifestació de la Diada “deixa clar que la seva posició és a favor de la independència”. Mejías ha retret a l’alcaldessa que usi el càrrec “en benefici de la promoció personal” i li ha reclamat que “es dediqui als problemes dels barcelonins”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha destacat que a la manifestació d’aquest diumenge l’assistència de persones va ser “notable” però “inferior” a l’any passat. “Cada cop que Ada Colau participa en alguna cosa hi ha un retrocés”, ha dit Fernández Díaz, que ha afegit que la ciutat està “parada” perquè l’alcaldessa “no dedica temps a Barcelona”.