Pisarello s’encarregarà també de representar la ciutat a la candidatura per acollir l’Agència Europea de Medicaments. El regidor Agustí Colom manté Turisme i assumeix Comerç i Mercats, fins ara a mans de la socialista Montserrat Ballarín. L’àrea d’Empresa, que controlaven Collboni i Colom, anirà a càrrec d’un nou comissionat que es presentarà aquest divendres. Encara en la primera tinència, el regidor Eloi Badia es queda amb la presidència de B:SM, la principal empresa municipal.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, es queda l’àrea de Gent Gran, que fins ara tenia la socialista Carmen Andrés. Les polítiques d’Infància i Joventut passen a mans del comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba. La tinència de Drets de Ciutadania, que lidera Jaume Asens, incorporarà un nou comissionat de Cultura, que s’anunciarà també aquest divendres. Pel que fa a Esports, Marta Carranza tornarà a ser-ne la comissionada en substitució de David Escudé (PSC). La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, es queda amb Patrimoni i Paisatge Urbà, fins ara controlat per Daniel Mòdol.

Canvis als districtes

La destitució dels regidors socialistes ha forçat el retorn als districtes dels tres tinents d’alcalde que se n’havien alliberat. Gerardo Pisarello es farà càrrec de l’Eixample, en substitució de Montserrat Ballarín (PSC). Laia Ortiz tornarà a fer-se amb el districte de Sant Andreu, que ja havia liderat abans de l’entrada dels socialistes al govern. El tinent d’alcalde Jaume Asens, que havia estat regidor de Sants, passa ara a controlar el districte de Sarrià – Sant Gervasi, un territori que a principis de mandat havia portat Pisarello.